Bæredygtighed

Vi har fokus på økologisk, social og økonomisk bæredygtighed.

Økologisk bæredygtighed er meget mere end økologi, og i fysioterapien handler det om, hvordan vi bidrager til at skabe de bedste betingelser for naturen.

Klinikken ligger i Høje-Taastrup kommune, som har en meget ambitiøs klimaplan, og det er inspirerende!

Høje-Tåstrup Fysioterapi har fokus på at hjælpe kommunen til at få indfriet sine mål, der skal leve op til krav i Parisaftalen samt indfri regeringens målsætning.

Ventilations- og klimaanlæg
Vi har ventilations- og klimaanlæg, hvor frisk luft trækkes ind i rummene, og brugt luft suges ud. Det giver et godt indeklima, som sikrer patienter og fysioterapeuter optimal og sund lufttilførsel, og det påvirker også bygningens levetid i gunstig retning.

Elforsyning
Klinikken er lejer hos SATS i City 2. City 2 har store tagflader med solceller, som leverer halvdelen af den strøm, som hele centret bruger, og desuden bruges strømmen på en varmepumpe, der bidrager til opvarmning af over 100 boliger i kommunen.
Som belysning har vi primært LED-indbygningsspots samt energisparerpære i øvrige lamper.
Vi slukker for al den strøm, vi kan, inden vi går hjem fra arbejdet.

Genbrug
Vi opfordrer patienter til selv at medbringe lagen eller håndklæde til behandlingen, og ellers kan man købe engangslagner, som vi opfordrer patienter til at genbruge.

Social bæredygtighed er indbegrebet af at være fysioterapeut, for den menneskelige velfærd er omdrejningspunktet i vores arbejde. Klinikken er beliggende i et samfund – sammensat af mennesker, som kommer fra mange forskellige lande, og selvom der kan være sproglige barrierer, så har vi fokus på at forstå enhver patient på lige vilkår, så vi kan hjælpe den enkelte bedst muligt. Vi har fokus på, at patienter, samarbejdspartnere og kollegaer – befinder sig i et miljø, hvor tryghed, anerkendelse og gensidig respekt er i højsædet.

Økonomisk bæredygtighed er løbende i fokus ved de beslutninger, der tages ved fx køb af brikse og apparater, hvor der satses på kvalitet, der kan holde så længe som muligt.

Ovenstående er eksempler på, hvad vi gør i vores hverdag, hvad vi har fokus på.